Попередній діагноз – гострий гастроентероколіт, стан дітей середнього ступеня тяжкості.
Про це повідомляється на сайті ГУ Держпродспоживслужби області.
Для встановлення причин і умов виникнення випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію 18-19 березня Держпродспоживслужба області провела санітарно-епідеміологічне обстеження дошкільного навчального закладу та позаплановий захід у формі інспектування харчоблоку. Були обстежені контактні особи (персонал ДНЗ, діти), досліджено змиви з обладнання харчоблоку та предметів побуту, питну воду, добові проби готових страв.
За результатами перевірки закладу виявили порушення законодавства у сферах санітарного нагляду та безпечності харчових продуктів. Зокрема кількість рукомийників в молодшій групі є недостатньою; заклад перевантажений (розрахований на 36 дітей, фактично перебуває 42 дитини); в холодильнику для молочних продуктів порушується температурний режим (фактична температура +11°С при необхідній від 0 до -5°С); відсутня мийна ванна для сировини; харчоблок недостатньо забезпечений технологічним обладнанням; порушується поточність технологічного процессу.
Лабораторні дослідження виявили бактерії групи кишкової палички (Е.coli) в одному змиві з обладнання харчоблоку (виробничий стіл для м’яса вареного) та бактерії групи кишкової палички (коліформи) в одній страві (каша манна). Наразі дослідження тривають.
В закладі проводяться протиепідемічні та профілактичні заходи з локалізації та ліквідації спалаху.
На двох посадових осіб ДНЗ склали протоколи про правопорушення у сфері санітарного законодавства. Керівництво закладу отримало рекомендації та припис про усунення виявлених порушень.