Підприємиця з Олександрії звинувачує керівника ринку у перешкоджанні роботі

Чотири лавки, встановлені перед дверима власного магазину, виявила підприємиця Тетяна Шкіль з міста Олександрія Кіровоградської області.

Про це повідомляють Новини Кіровоградщини з посиланням на Суспільне.

На ринку жінка працює 8 років. Каже – перешкоджати її роботі керівництво ринку почало з початку цього року, після відмови звільнити місце під магазином.

Через заблоковані двері потрапити у крамницю не змогла. Викликала поліцію. За словами директора олександрійського ринку Олександра Кіяшка, кіоски підприємиці розміщенні на каналізаційній трубі, тому їх треба демонтувати.

Тетяна Шкіль має на ринку два кіоски, третій орендує. Щомісяця за один магазин платить 1680 гривень:

“Ці магазини дуже сподобались директору ринку. В квітні він добровільно-примусово просив мене віддати ці місця для торгівлі його другу, але я відмовилась. Відтоді почалося цькування та моральний терор. Мені відключали електрику та заварюють контейнери”.

Директор Олександрійського ринку Олександр Кіяшко пояснив: торгові місця під цими кіосками ліквідував:

“Мова йде про три торгові місця, а Тетяна Шкіль має торговий талон лише на один кіоск. У нас є правила, згідно з якими заборонено перездавати торгові контейнери в оренду і надавати в користування іншим людям. Це не просто так зроблено, бо на сьогодні пів ринку здають в оренду кіоски і на комунальній землі заробляють гроші. Нині у нас низький тариф – 70 гривень за квадратний метр. Люди за 4 квадрати платять в ринок 280 гривень, а перездають по 2 тисячі гривень”.

Олександр Кіяшко показав схему ринку. Говорить кіоски Тетяни Шкіль розміщенні на водопровідно-каналізаційних комунікаціях.

“Я виніс накази про ліквідацію даних торгових місць. Два місяці тому в наказі було сказано, що вони мають 14 днів , щоб забрати своє майно. Потім звернутися до адміністрації і їй запропонують інше торгове місце”

Юрист Еміль Багірян говорить: якщо адміністрація ринку пропонує підприємцю інше торгове місце, то перед тим, як демонтувати, має показати, куди перенесуть ту торгову точку:

“Якщо на момент укладання угоди між підприємцем і ринком існувала така інформація, що під даною торговою площею проходять якісь комунікації, які в подальшому можуть заважати діяльності ринку, тоді підприємець був ознайомлений про дану інформацію. Якщо ні, то вимога адміністрації ринку є незаконною. Тоді підприємці можуть звертатися до суду для захисту своїх прав”.

Начальник відділу Олександрійського райвідділу поліції Ігор Байбутліді розповів, що з приводу встановлення лавок перед кіосками проведуть перевірку:

“Передбачається 24 години, аби внести інформацію до Єдиного реєстру досудових розслідувань або на проведення додаткової перевірки”.

Директор ринку сказав, що на демонтаж цих кіосків дає місяць. Підприємиця планує позиватися в суд.

Вас також може зацікавити