Олександрійських поліцейських затримали за «кришування» наркобізнесу" (ФОТО)

Слідчі прокуратури Кіровоградської області спільно з працівниками Служби безпеки в області та управління внутрішньої безпеки Нацполіції викрили працівників поліції у скоєнні корупційних злочинів.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у прес-службі прокуратури області.

Працівники керівної ланки одного з міських відділів поліції налагодили так зване «кришування» наркобізнесу на підпорядкованій території. За непритягнення до кримінальної відповідальності місцевого жителя за розповсюдження наркотичних засобів вимагали щомісячно 10 тис. грн.

Правоохоронними органами задокументовано три таких передачі на суму 30 тис. грн. Під час отримання чергової частини обумовлених коштів поліцейських було викрито. Під час обшуку у них вилучено кошти у сумі 10 тис. грн , а також речовину схожу на наркотичний засіб.
Наразі вирішується питання щодо затримання працівників поліції в порядку ст.208 КПУ України та відсторонення їх від займаних посад.

Поліцейським інкримінується вимагання та одержання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у виді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Фото прес-групи УСБУ в області.