У Кіровоградській області 45% шкіл готують сніданки і обіди за рецептами Євгена Клопотенка.
Про це розповіла директорка обласного департаменту освіти Ельза Лещенко, інформують Новини Кіровоградщини з посиланням на Суспільне.
Нові норми харчування школярів затвердив кабінет міністрів з 1 вересня 2021 року.
Кількість спецій у стравах дозволена відповідною комісією, говорить працівниця відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби в області Тамара Третяк:
“Збірник Клопотенка, який використовується в школах, пройшов державну санітарну епідеміологічну експертизу“.
За словами речниці управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Наталії Шевченко, раніше добова норма складала: 50-70 грам цукру, 10 грам солі на одну дитину середнього і старшого шкільного віку. Зараз – 5 грамів солі і 25 грамів цукру. Сіль тільки йодована.
Усі школи області стовідсотково мають перейти на нове меню з 1 січня.