Фахівці Знам’янського районного управління Держпродспоживслужби проінспектували приватну пекарню.
Під час перевірки встановили, що там не дотримуються вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, йдеться на сайті ГУ Держпродспоживслужби в області.
Зокрема відсутня інформація про постачальників продуктів, тож неможливо встановити їх походження; немає підтверджуючих документів щодо державної реєстрації потужності; не витримується належний рівень гігієнічних вимог на виробництві, в тому числі щодо захисту харчової продукції від забруднення.
Так готові хлібобулочні вироби зберігають на лотках, застелених картонними коробками з-під дріжджів та ін. На кухні потужності поруч з інгредієнтами, що використовуються в технологічних процесах, зберігається брудний посуд, залишки їжі – це свідчить про те, що харчові відходи з потужності не видаляються належним чином.
Коробка з маковою начинкою та відкрита коробка з сирковою масою знаходяться в коридорі на підлозі. Водночас не витримується необхідний температурний режим зберігання харчової продукції, а саме: сиркова маса та макова начинка зберігаються за температури плюс 19°С, в той час як необхідний показник плюс 6°С; дріжджі – плюс 21°С за необхідних плюс 7°С, маргарин – плюс 21°С за необхідних плюс 10°С. Порушення температурного режиму зберігання продукції сприяє розмноженню в ній мікроорганізмів та формуванню токсинів.
За результатами перевірки ухвалили рішення про тимчасове припинення виробництва та обігу продукції фізичною особою-підприємцем до усунення виявлених порушень.
Ситуація перебуває на контролі Держпродспоживслужби області.