Четверо постачальників харчових продуктів у заклади освіти отримали приписи про необхідність усунути порушення.
Про це Новинам Кіровоградщини повідомили в Держпродспоживслужбі області.
За результатами перевірок у Маловисківському районі 4 фізичні особи-підприємці отримали приписи про необхідність усунути порушення законодавства в сфері безпечності харчових продуктів.
Зокрема, в ході перевірок фахівці Маловисківського районного управління Держпродспоживслужби області виявили такі порушення:
• в холодильному обладнанні, яке використовується для зберігання харчових продуктів, не проводиться контроль температурного режиму;
• полиці, де зберігаються харчові продукти, утримуються в неналежному стані;
• м’ясна та рибна продукція знаходяться в одній морозильній камері, тобто, не витримується товарне сусідство тощо.
Отримавши приписи, суб’єкти господарювання мають виконати їх вимоги у визначені строки та усунути порушення вимог законодавства в сфері безпечності харчових продуктів. Їх невиконання тягне застосування штрафних санкцій.
Також під час заходів державного нагляду (контролю) на потужностях було відібрано зразки харчової продукції (овочі, масло) для проведення лабораторних досліджень. Робота триває.