Спеціалісти районних і міських управлінь та відділів Держпродспоживслужби області в ході планових та позапланових перевірок торговельних закладів області виявили порушення вимог законодавства в сфері безпечності харчових продуктів у трьох суб’єктів господарювання Новоукраїнського й Світловодського районів та Олександрії.
Про це повідомляється на сайті ГУ Держпродспоживслужби в області.
Серед основних виявлених порушень, які можуть створювати ризик розмноження у харчових продуктах патогенних мікроорганізмів та формування токсинів, – зберігання зіпсованих харчових продуктів разом з придатними для споживання, недотримання необхідного температурного режиму зберігання продукції та інші. Також не в усіх закладах здійснюється перевірка термінів реалізації, внаслідок чого у продаж потрапляють прострочені продукти (м’ясні та молочні продукти, крупи, майонез).
Відповідно до норм Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» роботу закладів було тимчасово призупинено, суб’єктам господарювання надано приписи про усунення виявлених порушень.