У зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації щодо захворюваності на гострі кишкові інфекції, масовими випадками харчових отруєнь, пов’язаних із вживанням страв вуличної їжі, на Кіровоградщині створили робочі групи для проведення обстежень закладів громадського харчування з виготовлення та реалізації вуличної їжі.
Про це повідомляється на сайті Держпродспоживспілки області.
Під час обстежень закладів швидкого харчування у продавців виявили численні порушення, а саме:
– відсутність супровідних документів на харчову продукцію, які засвідчують її безпеку та якість;
– недотримання температурного режиму при зберіганні та приготуванні харчових продуктів;
– незадовільний санітарно-технічний стан приміщень;
– миття та дезінфекція не проводяться;
– в кіосках відсутнє водопостачання та водовідведення.
За результатами обстежень Держпродспоживслужба області провела позапланові інспектування продавців вуличної їжі. Одного з підприємців притягнули до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу на суму більше 22 тисяч грн.
Також, у ході проведення моніторингу деякі заклади призупинили свою діяльність.