Майже п’ять тонн продуктів не допустили до продажу на Кіровоградщині

У І півріччі поточного року фахівці державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи області відповідно до результатів проведених досліджень не допустили до реалізації харчові продукти та сировину загальною вагою 4 тонни 954,2 кг.

Про це повідомляється на сайті ГУ Держпродспоживслужби в області.

Причинами недопущення до реалізації молока загальним об’ємом 613,5 літрів стали незадовільні органолептичні показники, а саме: гіркий присмак, підвищений рівень кислотності, ІІІ ступінь чистоти, порушення правил торгівлі (реалізація молока у використаних пластикових пляшках).

На підставі виявлення перевищеного рівня нітратів не допущено до реалізації 4 тонни 218 кг овочів та фруктів. Зокрема надлишок нітратів зафіксували в 317 кг полуниці, 250 кг кавунів, 165 кг дині тощо. Серед продукції, результати дослідження якої не відповідають нормативним показникам, кабачки, перець, цибуля, баклажани, помідори, рання картопля, буряк, рання капуста, огірки, редиска, редька.

Вас також може зацікавити