У Приютівці сталася сутичка між вірянами ПЦУ та УПЦ через храм

У селищі Приютівка Олександрійського району Кіровоградської області у храмі сталась сутичка між вірянами Православної церкви України та Української Православної церкви через храм. Про це повідомляє Суспільне.

Віряни ПЦУ зрізали замок, зайшли на територію храму. Після цього прийшли представники УПЦ. Вони намагались витіснити вірян ПЦУ і заблокувати їм доступ у приміщення.

Під час сутички травми отримав настоятель храму Православної церкви України Олег Дон. Він розповів, що на зборах у травні релігійна громада проголосувала за перехід до ПЦУ.

“Всі наявні документи є в нас, ми не крадькома заходимо в церкву. На теперішній час іде протистояння. Нам не дають можливості зайти в храм, повна блокада храму і віряни Української Православної церкви не дозволяють нам зайти. Я сподіваюсь поліція ухвалить правильне рішення і територія храму буде звільнена”,— сказав настоятель храму Православної церкви України.

Протоієрей секретар управління Олександрійської єпархії УПЦ Михайло Бобурка розповів: “Ми розійшлись після служби й тут ми дізнаємося, що якісь люди захопили храм, порізали замки на воротах. У храмі є наше майно. Нам не надав ніхто документи. Ми ні з чим не згодні. Є правові рішення, є суди, є виконавча служба, яка має сказати, що це їхнє. Ми молимось у храмі це наш храм.”

Обидві сторони написали заяви в поліцію. Поліцейські, які приїхали на виклик, опитали представників УПЦ та ПЦУ. З’ясовуватимуть, чи є склад порушення у діях обох сторін, сказав заступник начальника Олександрійського районного відділу поліції Віталій Кравцов. Присутнім запропонували закрити храм до з’ясування обставин, а щоб все майно збереглось, забезпечити цілодобове чергування поліцейських.

Поліцейські розпочали перевірку за фактом звернень жителів Приютівської громади Олександрійського району.

Речниця поліції Кіровоградщини Віталіна Бевзенко повідомила, що за результатами перевірки ухвалять рішення в рамках чинного законодавства.

Вас також може зацікавити