Українська державна льотна академія: кропивницький виш відділили від науки

Кабінет Міністрів України підтримав рішення, запропоноване Міністерством освіти і науки України, про реорганізацію Національного авіаційного університету й відокремлення від нього Льотної академії Кропивницького.

Відповідно до розпорядження уряду, НАУ поділять на два заклади вищої освіти: Державний університет «Київський авіаційний інститут» та Українську державну льотну академію (м. Кропивницький).

Новоутворені заклади мають стати провідними центрами розвитку авіаційної обороноздатності України, що відповідатимуть за розроблення військових інновацій у галузі MilitaryTech, зокрема безпілотників, а також підтримку воєнної промисловості.

Разом із розпорядженням про реорганізацію НАУ, Міністерство освіти і науки України планує видати накази про призначення нових керівників закладів та наказ про утворення наглядової ради при ДУ «КАІ», яка буде пильнувати і підтримувати управління університету в період його перетворення і подальшого функціонування. У перспективі ця наглядова рада матиме розширені повноваження, які сприятимуть розвитку автономії закладу.

Вас також може зацікавити