На Кіровоградщині з’явиться історико-культурний заповідник «Чорний Ворон»

На Кіровоградщині на місці останнього бою героїв Холодного Яру – загону отамана Чорного Ворона та його побратимів в урочищі “Чорний Ворон” створюють меморіальний комплекс.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили в пресслужбі облдержадміністрації.

Наразі опрацювали перелік об’єктів будівництва, організували розроблення Детального плану території та провели інженерно-геодезичні пошуки для проектування об’єктів Історико-меморіального заповідника «Чорний Ворон». Вже отримані містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкта будівництва на двох земельних ділянках площею 0,4496 га та 0,3132 га.

Крім цього, розпочали процедуру проведення експертизи проектно-кошторисної документації та розмістили проектну документацію на порталі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

З метою створення додаткових локацій історико-меморіального заповідника «Чорний Ворон» (повстанський табір, тренувальний табір, туристичний табір), отримано згоду (нотаріально завірену) ДП «Олександрівський лісгосп» на вилучення з постійного користування земельної ділянки орієнтовною площею 2,6 га та зміну цільового призначення.

Вас також може зацікавити