У Бобринецькому районі вшанували пам'ять Героя-земляка Віктора Чміленка (ФОТО)

Сьогодні, 20 лютого, виповнилися четверті роковини від дня трагічної смерті під час Революції Гідності нашого земляка, Героя Небесної Сотні Віктора Чміленка з Бобринецького району.

Квіти до могили в селі Борисівка принесли представниками органів влади, місцевого самоврядування району та колектив Верхньоінгульської школи, повідомили Новини Кіровоградщини в РДА.

Також сьогодні в районі провели мітинг-реквієм, присвячений трагічним подіям під час Революції Гідності. До пам’ятних дощок на честь Героя Небесної Сотні Віктора Чміленка поклали квіти.

Довідково:
Чміленко Віктор народився 4 лютого 1961 у Бобринці. Український фермер, громадський активіст, активний учасник Євромайдану. До Майдану приєднався з перших днів. Спочатку в Кіровограді, а пізніше, в грудні, власною машиною блокував виїзд солдатів внутрішніх військ в Василькові. Загинув від кулі снайпера 20 лютого 2014 року.

Шансів вижити у фермера не було: снайперська куля потрапила у сонну артерію. За словами його друга Олексія Цокалова, Віктор ненадовго відійшов від машини на Майдані, минуло трохи часу і його телефон перестав відповідати. Люди, які знайшли мобілку поряд з убитим, зателефонували синові… Кіровоградщина зустрічала Героя десятитисячним мітингом, труну з його тілом пронесли на руках від пам'ятника Ангелу Охоронцю до центральної площі, де відбулася панахида.