Кропивничанку, яку обвинувачують в умисному вбивстві 12-річної доньки, й далі лікуватимуть примусово

38-річна кропивничанка, яка обвинувачується у вбивстві  своєї неповнолітньої доньки, яке сталося 8 грудня 2017 року  в обласному центрі, продовжить лікування.

Про це повідомляють Новини Кіровоградщини з посиланням на пресслужбу обласної прокуратури.

Таке рішення, сьогодні, 18 березня, ухвалив Кропивницький апеляційний суд, не  задовольнивши апеляційну скаргу захисту.

Прокурор  у кримінальному провадженні Костянтин Клюкін просив суд залишити ухвалу суду першої інстанції про  застосовування до обвинуваченої примусового лікування без змін.

Сторона захисту  вимагала відмовити у застосуванні примусового лікування та закрити кримінальне провадження.

Суд відмовив  захисту у задоволенні апеляційної скарги та залишив рішення суду першої інстанції про примусове лікування у психіатричній лікарні без змін.  

Нагадаємо, 8 грудня 2017 року 12-річна дівчинка пішла до  школу і  не повернулася. 12 грудня було  знайдено тіло дитини зі слідами насильницької смерті. За підозрою у вбивстві своєї неповнолітньої доньки затримали її матір. Слідство зібрало достатню кількість доказів вини жінки та за висновками судово-психолого-психіатричної експертизи встановило, що підозрювана на момент вчинення вбивства та на даний час «не здатна усвідомлювати свої дії та керувати ними».        

Процесуальний прокурор у кримінальному провадженні  затвердив клопотання про застосування щодо жінки примусових заходів медичного характеру.

Кіровський районний суд,  задовольнив клопотання прокуратури. Враховуючи тяжкість захворювання жінки, суспільну загрозу та базуючись на висновках психологічної експертизи, він ухвалив рішення  застосувати до обвинуваченої примусове лікування.