Проєкт опитувань молоді стартував на Кіровоградщині

Проєкт U-Report, покликаний у формі опитувань збирати думки молоді віком 14-24 роки з питань довкілля, волонтерства, медіаграмотності тощо стартував на Кіровоградщині за підтримки Unicef. Про це повідомили організатори.

Згідно з інформацією, результати опитувань допомагають доносити думку молоді до ключових стейкхолдерів для започаткування сталих змін. 

«Україна стала першою в Європі країною, де у 2015 році запрацював проєкт. Відтоді до опитувань долучилися близько 142 тисяч респондентів», — зазначають організатори і додають, опитування U-Report допомогли переконати місцеву владу відкрити молодіжний центр у Львові, розпочати національну програму з розвитку підприємництва, створити послуги з підтримки психічного здоров’я на початку пандемії COVID-19.

Водночас результати опитувань були враховані під час формування Національної молодіжної стратегії в Україні до 2030 року.

Організатори закликають молодь активніше долучатися до проєкту. Для цього створили чат-бот у Telegram - http://t.me/ureportukrainebot.

Про результати інформують на сайті https://ukraine.ureport.in та у соцмережах: Instagram: https://www.instagram.com/ureport.ukraine і Facebook: https://www.facebook.com/ureportukraine

«Головна задача платформи – через ваші відповіді стати рушієм змін, які є актуальними та важливими саме для вас! Адже завдяки вашим відповідям різноманітні громадські та міжнародні організації, державні установи бачать те, чим насправді живе і цікавиться молодь. Ці знання допомагають їм ініціювати саме ті програми і проєкти, які молоді дійсно потрібні! Тож, коли ви проходите анонімні опитування в U-Report, то генеруєте зміни у суспільстві», — йдеться у зверненні до молоді.