Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки буде судитись з „Кіровоградгазом”

В обласному центрі міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  позивається в суд через ігнорування керівництвом ВАТ «Кіровоградгаз» ухвалених нею рішень.

Про це повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Сергій Коваленко, коментуючи дії керівництва «Кіровоградгазу» щодо відключення від газопостачання котелень обласного центру, інформує прес-служба міськради.

Нагадаємо, 14 березня зранку ВАТ «Кіровоградгаз» почало примусово відключати котельні підприємства „Кіровоградтепло”. Причина – не погашення заборгованості та відсутність підтвердженого обсягу природного газу на другу декаду березня

Сергій Коваленко зазначив, що рішення комісії є обов’язковими для виконання територіальними органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями міста незалежно від форм господарської діяльності. Відключивши від газу в період опалювального сезону котельні міста, керівництво «Кіровоградгазу» порушило не лише низку рішень комісії, а й постанову Кабінету Міністрів України №720 щодо забезпечення безперебійного проходження опалювального сезону в Україні.

Секретаріат комісії направив відповідні подання до Служби безпеки України, Національної поліції та позов в суд.