Вина Ламбруско виготовляють за методом Шарма, вносячи невеликі доповнення в залежності від потрібного сорту. Вони отримують освіжаючий літній букет з відтінками фруктів та квітів. Деякі елітні різновиди навіть роблять шампанським методом, щоб придати напою більш яскравих різких нот.
Коли доречно подавати Ламбруско
Лінійка вин Ламбруско охоплює всі можливі різновиди: тихі та ігристі, від сухого до солодкого, а також червоні, рожеві та білі. Все залежить від технології виробництва, а в загальному їх об’єднує основна нота приємного виноградного смаку. Тому немає конкретних правил, як застосовувати ігристі вина Lambrusco, все залежить від традиції відносно конкретного сорту. За своїми смаковими якостями вино буде доречним і на домашній вечірці, і на важливому міроприємстві. Має яскравий запашний аромат та багатогранний букет, у будь-якій зі своїх версій. Тому достатньо підібрати правильне оформлення та сміливо подавати його до столу.
Закуски та оформлення подачі
В Україні переважно зустрічаються солодкі та напівсолодкі ігристі сорти, які стануть чудовим доповненням до літньої вечері чи побачення. Вино можна підібрати на сайті maudau.com.ua, де зібрані напої від провідних світових виробників. Експерти рекомендують подавати Ламбруско наступним чином:
- Краще підібрати келихи для рожевих та білих вин, зі звуженою догори шийкою. Вони сповільнюють осідання шипучих бульбашок. Класичні моделі для шампанського не підійдуть. Для червоних сортів якраз вибирають шампанські бокали.
- Напій необхідно охолодити до 15-17° та подавати до столу одразу у відкоркованій пляшці. Оскільки шипучість відразу осідає, то його розливають по бокалах безпосередньо перед вживанням.
- Червоне Ламбруско вважається універсальним, адже воно прекрасно підходить до основних блюд та жирних закусок. Це відмінне рішення для будь-якої італійської класики, а також багатьох українських страв.
- Білі та рожеві сорти вважають прекрасним доповненням до закусок або десертів. Також їх можна поєднувати з легкою вершковою пастою, сирними шпажками, морепродуктами.
- Для посиденьок у вільному форматі чудово підійде поєднання вина з піцою, кексами або мигдальним печивом. Ці поєднання вважаються в Італії класичними та будуть відмінно смакувати.
Легкий фруктовий смак буде доречним у якості аперитиву або у складі освіжаючих коктейлів. На його основі можна зробити багато цікавих напоїв, які не будуть викликати відчуття сп’яніння та допоможуть пережити літню спеку. Тихі червоні вина, які теж зустрічаються серед Ламбруско, подають у традиційних винних бокалах, переважно до основних страв. В Україні не так чітко дотримуються правила « до кожної страви — своє вино», тому при бажанні його можна пити протягом всього застілля.