Опалювальний сезон в обласному центрі розпочнеться 22 жовтня

Опалювальний сезон в обласному центрі розпочнеться 22 жовтня.

Відповідне рішення ухвалила міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під час позачергового засіданні, повідомила Новини Кіровоградщини прес-служба міськради.

Підставою для її скликання стали численні скарги від батьків дітей дошкільних навчальних закладів, пацієнтів медичних установ щодо недотримання санітарного температурного режиму в соцзакладах.

— Міська влада виконала всі умови входження в новий опалювальний сезон, — відзначив заступник міського голови Олександр Мосін. – Виконавчий комітет ухвалив рішення про початок опалювального сезону 12 жовтня, міська рада дала згоду на реструктуризацію боргу КП «Теплоенергетик» за природній газ перед НАК «Нафтогаз України», передбачила фінансові гарантії сплати частини заборгованості за 2017 рік, обидва теплогенеруючих підприємства Кропивницького включені до реєстру реструктуризації, з обома підприємствами укладені угоди на постачання природного газу.

У той же час, підкреслив Олександр Мосін, процес реструктуризації ще не розпочався, КП «Теплоенергетик» і ДП «Кіровоградтепло» мають значну заборгованість, тож ліміти на газ вони не отримали.