Чотири тисячі за відстрочку від призову: на Кіровоградщині винесли вирок начальнику ТЦК

Бобринецький районний суд ухвалив вирок начальнику місцевого територіального центру комплектування. Його звинуватили у зловживанні службовим становищем. Про це повідомив «Антикорупційний вимір».

Згідно з судовою справою, обвинувачений прямо у службовому кабінеті взяв у військовозобов’язаного хабар у 4 тисячі гривень у липні 2022-го. За ці гроші обіцяв вплинути на хірурга Бобринецької лікарні. У той же день хірург вніс інформацію у довідку військовозобов’язаного про тимчасову непридатність до служби.

Згодом цей же начальник видав військовозобов’язаному посвідчення з відміткою про відстрочку від призову на 6 місяців.

Спочатку дії начальника «військкомату» кваліфікували за статтею 368 Кримінального кодексу – одержання хабаря службовою особою. Залежно від обставин, санкції статті передбачають від штрафу у 17 тисяч гривень до 12 років позбавлення волі. Та згодом злочин перекваліфікували на зловживання впливом (частина 2 статті 369-2 Кримінального кодексу).

Обвинувачений пішов на угоду з прокурором, в рамках якої повністю визнав провину. Сторона обвинувачення своєю чергою узгодила міру покарання, яку вимагатиме у суді.

Мова йде про штраф у розмірі 85 тисяч гривень та додаткове покарання – позбавлення права обіймати посади, пов`язані з призовом громадян на військову службу строком на три роки.

Суд ухвалив угоду та оговорене у ній покарання. Також засуджений має сплатити 13 592 процесуальних витрат.