Житель Кіровоградщини керував із в’язниці бізнесом із підробки водійських посвідчень

Житель Кіровоградщини керував із в‘язниці бізнесом із підробки водійських посвідчень. Про це повідомив Департамент кіберполіції Національної поліції України.

До своєї діяльності злочинець залучив дружину і трьох чоловіків. Виготовлення підроблених документів пропонували через анонімні акаунти в соцмережах.

Організатор приймав замовлення, а виконавці виготовляли «потрібні» документи й відправляли замовникам поштою. Оплату від клієнтів отримували на банківські картки так званих дропів.

Працівники поліції задокументували кілька фактів збуту підроблених водійських прав: один бланк фігуранти продавали по 7 тис. грн.

Провели 21 обшук та вилучили мобільні телефони, комп’ютерну техніку, принтери, ламінатори, банківські картки, SIM-карти, 22 пластикові картки підроблених водійських посвідчень, кілька десятків пластикових заготовок для підробки посвідчень водія, понад 280 бланків свідоцтв про закінчення закладу з підготовки водіїв, печатки та кліше з відтиском візерунка для голограм.

За результатами обшуків трьох виконавців затримали, їм обрали запобіжні заходи – тримання під вартою з можливістю внесення застави.