Скільки коштує електросамокат для міста: на що дивитися під час вибору

Подорожчання рідкого палива призводить до зростання популярності індивідуальних засобів мобільності з електричними двигунами. На вулицях багатьох українських міст можна побачити людей, що поспішають на роботу чи у справах на електричних самокатах, скутерах, велосипедах, моноколесах тощо. Електричний самокат має низку переваг перед іншими видами електротранспорту:

  • простота керування;
  • компактні розміри;
  • мала вага;
  • достатньо потужні двигуни та акумулятори, що забезпечують запас ходу до 50 км;
  • попри останні зміни в законодавстві та ПДР України для керування електросамокатом не треба отримувати права.

Завдяки усім цим перевагам багато людей замислюється про купівлю електросамоката. В інтернет-магазині “Цитрус” за посиланням: https://www.ctrs.com.ua/ru/electroscooters/ ціни на електросамокати починаються з позначки 7999 гривень. Але на що треба дивитися насамперед, аби вибрати модель, що повною мірою відповідатиме вашим побажанням та вимогам?

Ключові характеристики електричного самоката

На відміну від скутера чи моноколеса електросамокат можна використовувати навіть, якщо батарея розрядилася. Втім хочеться добиратися до університету чи офісу, не відштовхуючись ногою від землі. Тому треба приділити увагу певним характеристикам, якщо бажаєте купити електросамокат для дорослих чи дитини:

Потужність електричного двигуна

Якщо подорожуєте переважно міськими вулицями, орієнтуйтесь на показник від 250 Вт. У великих містах бажано, щоб потужність була вищою – від 350 Вт. Якщо ж іноді доводиться виїжджати за межі міста, можна знайти самокати потужністю до 2000 Вт.

Ємність акумулятора

Треба зважати на щоденну відстань, яку доведеться долати. Ємність вказано у Ват-годинах. Розрахунок простий: 10 Вт-г забезпечують приблизно один кілометр подорожі. Відповідно, для Києва чи Одеси, де відстані великі, треба купувати електросамокати з ємністю батареї від 300 Втг, а це запас ходу на 30-35 кілометрів.

Тип та розмір коліс

Колеса бувають трьох типів:

  • суцільні з литої гуми – доволі жорсткі, але надійні;
  • суцільні з перфорацією – забезпечують легку амортизацію;
  • пневматичні – вважаються найдосконалішим типом, але є ризик їх пошкодити.

Для безперешкодного пересування містом треба купити електросамокат для дорослої людини з колесами від восьми дюймів. Для подорожей грунтовими дорогами або на великі відстані купують самокати з колесами від 10 до 12 дюймів. Для дитини, що катається переважно у дворі чи парку по асфальтовому покриттю, цілком вистачить п’яти – шести дюймів.

Популярні бренди електросамокатів в Україні

Звісно, велике значення має і виробник. Інтернет-магазин “Цитрус” увазі охочих покупців пропонує перевірену часом техніку. Тут можна купити електросамокати таких відомих брендів:

  1. Xiaomi Mi Scooter;
  2. Ninebot;
  3. YADEA – найстаріший виробник електротранспорту в КНР;
  4. Like.Bike;
  5. Proove.

Добре зарекомендувала себе продукція таких фірм: KingSong, NAVEE, eHATOR. Одна з переваг замовлення електросамоката онлайн в інтернет-магазині – можливість почитати відгуки реальних покупців. Ціна електросамоката для дорослої людини, щоб їздити по місту, складає від 13-15 тисяч гривень. Потужніші моделі для пересування бездоріжжям можуть коштувати більше ніж 100 тисяч гривень.