На сайті президента з’явилася петиція про перенесення столиці України до Кропивницького

На сайті Офісу Президента України з’явилася петиція про перенесення столиці з Києва до Кропивницького.

Автор петиції Артем Єрємєєв обґрунтовує таку ініціативу тим, що росіяни можуть спробувати ще раз захопити столицю і відповідно владу в Україні. Тому, на його думку, державні органи влади варто перенести до Кропивницького.

“Вони будуть продовжувати накопичення збройних сил, виробляти важку техніку, озброєння та літальну техніку, щоб завдати повторного удару по Україні та захопити її повністю через 6-8 років, тому я пропоную таку пропозицію: перенести державні адміністративні установи: офіс Президента, Верховну раду, Кабінет міністрів та інші урядові установи з міста Києва до міста Кропивницький, щоб у майбутньому окупаційні війська не змогли б захопити владу у столиці та вимагати капітуляції нашої держави”, – йдеться в петиції.

Перенесення столиці у Кропивницький, вважає автор, зробить регіон привабливішим для ведення бізнесу, а його географічна позиція дуже сприятлива для логістики та торгівлі. Через Кропивницький пролягають автомобільні та залізничні магістралі, місто Кропивницький є вузловим центром.

Для того, аби це звернення розглянув президент Володимир Зеленський, потрібно, щоб воно зібрало 25 тисяч підписів. На сьогодні петицію підтримало трохи більше сотні осіб.