Відзнакою «За заслуги» І ступеня удостоєний народний артист України Анатолій Кривохижа

Відзнакою Кіровоградської області «За заслуги» І ступеня удостоєний народний артист України, член Національної спілки України Анатолій Кривохижа. Відповідне рішення підтримала президія обласної ради сьогодні, 19 серпня.

Нагадаємо, Анатолій Кривохижа є засновником заслуженого ансамблю народного танцю України «Ятрань», де протягом багатьох років створив хореографічні постановки, які увійшли до скарбниці українського хореографічного мистецтва. За його керівництва ансамбль гастролював у США, Канаді, Англії й отримав звання «народний».

Послідовники та учні балетмейстера і художнього керівниками створили чимало відомих хореографічних колективів, зокрема «Пролісок», «Ятранчик», «Росинка», «Радість», «В гостях у казки» та інші.

Анатолій Кривохижа також був ініціатором і безпосереднім учасником створення на Кіровоградщині єдиного в Україні музею хореографічного мистецтва, перша експозиція якого відбулася у вересні 2005 року.

Як уже повідомлялося, президія обласної ради одноголосно підтримала рішення про удостоєння (посмертно) відомого архітектора та геральдиста Віталія Кривенка найвищою відзнакою «Честь і слава Кіровоградщини».

Фото: «Радіо свобода»