У яких діячів Кіровоградщини найцікавіші сторінки у Facebook. Частина 1

«Новини Кіровоградщини» розпочинають серію досліджень публічних сторінок політиків і громадських діячів області.

Інформаційний порядок денний протягом останнього часу задає голова обласної ради Сергій Шульга. Інтерес до його особи у медійників значно зріс, відтак і жителі області все активніше стежать за його роботою. Тільки за останній місяць, як показує аналітика, на його сторінку підписалося кілька сотень людей. Сьогодні за роботою і життям голови обласної ради стежать майже 2 тисячі користувачів Facebook, що є цілком гарним показником, який має тенденцію до збільшення.

У грудні виповнився рік як Шульга обіймає посаду голови обласної ради. Практично стільки ж часу він веде офіційну сторінку у соцмережі.

У своєму передноворічному інтерв‘ю газеті «Україна-Центр» Шульга зізнався, що зараз вчиться бути публічним. Адже робота у спецслужбі мала свою специфіку. 

«Політика буває різною. Але я обрав для себе, мабуть, найскладніший шлях – принциповість і відкритість», — якось заявив в інтерв‘ю Шульга і додав, що незручним доводиться бути для багатьох, хто звик до схем.

Така відвертість і прямолінійність вочевидь підкуповує жителів Кіровоградщини.

Якщо на початку своєї каденції голова обласної ради публікував інформацію лише про робочі моменти, то зараз він розповідає і про народження внучки, і про те, як ті чи інші події впливають на його життя, ділиться сімейними традиціями і цінностями, публічно інформує про те, що насправді відбувається в обласній раді. А головне – дає зворотній зв'язок фоловерам. Тобто відповідає на коментарі, підтримуючи діалог.

Така комунікація, як видно, подобається користувачам.

Якщо порівнювати з іншими публічними діячами та політиками, то зазвичай ті практично не реагують на думки своїх підписників. Більше того, якщо люди критикують роботу, — такі коментарі просто видаляють.

Щоправда, є політики, що «грішать» купленими лайками і ботами. Але це вже інша історія і інша частина дослідження.

Далі буде.