У Кропивницькому затримали п’яного водія пасажирського автобуса

На водія автобуса, який мав ознаки сп’яніння та відмовився від проходження огляду, патрульні поліцейські склали протокол.

Про це повідомляють Новини Кіровоградщини з посиланням на прес-службу патрульної поліції.

Під час патрулювання охоронці порядку отримали повідомлення, що за кермом автобуса Bova F13 може перебувати особа напідпитку. Подія сталася цієї п’ятниці, близько 10-ї години, у місті Кропивницькому.

Патрульні оперативно розшукали зазначений транспортний засіб на вулиці Миколи Левитського. Його водій здійснював міжнародне перевезення за маршрутом «Запоріжжя-Вроцлав-Зелена Гора». На щастя, цього разу він рухався без пасажирів.

Спочатку 40-річний керманич погодився пройти передбачений законом огляд за допомогою приладу Драгер. Результат склав 1,31 проміле, що у понад 6 разів перевищило допустиму норму. Та з рештою водій відмовився визнавати показники приладу, як і від будь-якого іншого огляду на стан сп’яніння. Звісно ж передбаченої за це відповідальності йому вже було не уникнути.

Патрульні поліцейські склали на водія протокол за ч.1 ст.130 (Відмова від проходження огляду на стан сп’яніння) КУпАП та відсторонили його від керування.

Близько 15-ї години того ж дня патрульні поліцейські знову зупинили його за порушення ПДР на 597-му кілометрі автодороги М-30. Охоронці порядку повторно склали на водія протокол за ч.1 ст.130 (Відмова від проходження огляду) КУпАП.