У Кропивницькому закривають центр вакцинації на вокзалі

Центр вакцинації від COVID в приміщенні автостанції №1 у Кропивницькому закриють за тиждень.

Про це розповіла начальниця міського управління охорони здоров’я Оксана Макарук.

Причина, з її слів – мала кількість охочих щепитись там.

Центр вакцинації в залі підвищеного комфорту автостанції №1 у Кропивницькому – один з чотирьох у місті. Працює протягом тижня, з 9:00 до 14:00, в тестовому режимі. У центрі працюють фельдшерка та медсестра.

На автостанції кожні пів години оголошують про те, що тут працює центр вакцинації. Об 11:00 23 листопада в приміщенні автостанції охочих вакцинуватись не було.

Фельдшерка Ольга Власова розповіла, що найбільше людей щепили у четвер, 18 листопада. На вихідних не працювали:

”На початку нашої роботи людей було небагато, пік був у четвер. В понеділок, 22 листопада, дев’ятеро людей щепили. Зранку 23-го було 13 охочих щепитися. Ми не розуміємо, чому так. Бо люди, які до нас звертаються, кажуть, що на інших пунктах великі черги”.

На початку робочого дня, 23 листопада, в центрі вакцинації були 60 доз вакцини від Pfizer і по 40 доз Moderna та CoronaVac.

Медична сестра Світлана Середюк розповіла, що вакцинують і тих, хто не має декларації з сімейним лікарем:

”Ми вносимо паспортні дані та номер телефону в електронну папку пацієнта. Всі дані залишаються. І коли він підпише декларацію, сімейний лікар все побачить”.

За час роботи центру в ньому вакцинували до сотні людей. Цього, зі слів начальниці міського управління охорони здоров’я замало. Тому центр вирішили закрити. За словами Оксани Макарук, нині домовляються про облаштування центрів вакцинації у торгових центрах.