Теплопостачання у Світловодську не можна відновити через стан мереж

Сподіватись на відновлення централізованого опалення у Світловодську не можна через стан мереж.

Про це під час брифінгу сказав міський голова Андрій Маліцький, інформують Новини Кіровоградщини.

За словами посадовця, в місті опалювальний сезон повноцінно не розпочався.

У міськраді прораховують підключення до електро- або газового опалення бюджетних установ, шкіл та садочків.

«Звісно, теплопостачальне підприємство не зможе опалювати квартири тільки населення, якщо бюджетні установи будуть відключені. Є квартири, які перейшли на автономне опалення. Ми зі свого боку розробляємо програму для того, щоб малозабезпечені верстви населення отримали на встановлення автономного опалення допомогу від міського бюджету», – сказав Маліцький.

На брифінгу очільник міста сказав, що у Світловодську опалювальний сезон повноцінно не розпочався – без тепла 45 будинків. У місті є одне підприємство, яке подає тепло – "Світловодськпобут” – воно приватне.

«Мережі і котельні в приватній власності, – сказав голова. – Відповідальність за початок і проходження опалювального сезону несе теплопостачальне підприємство. На нарадах „Світловодськпобут“ заявляли, що вони повністю технічно готові до опалювального сезону. Є акти готовності. Питання не в готовності котелень, а в тому, що відбувається на мережах».

Керівник підприємства, яке постачає тепло, направив Андрієві Маліцькому лист, у якому повідомив, що тариф, який встановила міськрада, не дозволить підприємству працювати повноцінно.

На брифінгу той відповів – під час робочих нарад були присутні представники «Світловодськпобуту», які не оскаржували тариф:

«Вони казали, що їм заважає тільки неприйнятий тариф. Після його затвердження 5 листопада ми очікували початку опалення. Цього не сталось».

Голова Світловодська вважає, що проблеми з опаленням у місті будуть доти, доки цим займатиметься підприємство-монополіст:

«Яка б не була влада у місті, це підприємство шантажує її, виставляє свої умови та не дотримується зобов'язань».