Підозрюваному у хабарництві заступнику голови Олександрівської громади обрали запобіжний захід

Заступнику голови Олександрівської громади, що у Кіровоградській області, обрали запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт на 60 днів.

Про це повідомляють Нoвини Кірoвoградщини з посиланням на Суспільне.

Чоловіка підозрюють в організації корупційної схеми – передачі у приватну власність земельних ділянок з резервного фонду регіону. Посадовець вимагав 60 тисяч гривень від місцевого жителя, який хотів отримати на законних підставах два гектари землі для ведення господарства, сказала речниця обласного управління Служби безпеки України Юлія Ткач.

Підозрюваного захищають два адвокати. Один з них, Володимир Мусієнко сказав, що не задоволений рішенням суду. Чи подаватимуть апеляцію – вирішуватимуть .

Прокурор Сергій Ожог просив тримання під вартою. Пояснив, через які ризики:

«Може знищити, сховати або спотворити вид речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення стану кримінального правопорушення. Може перешкоджати у кримінальному проваджені. А саме: викривати від слідства дійсні обставини кримінального правопорушення. Може вчинити інше кримінальне правопорушення, в тому числі стосовно людей, які дають покази, підтверджуючі його вину».

Адвокати просили домашній арешт.

«В чому схильність до правопорушень? Жодних даних про вчинення в минулому будь-яких правопорушень сторона обвинувачення не надала», – сказав Вадим Коротич.

Підозрюваний своєї провини не визнає:

«Я за своє життя, правда, я цим пишався, що я не взяв ні копійки собі в карман. В даному випадку не планувалося, взагалі, не планувалося для своєї користі».

Якщо провину чоловіка доведуть, йому загрожує позбавлення волі від п'яти до десяти років.

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.