Чому виникають проблеми з кореневими каналами зубів? Куди звернутися за допомогою в Ірпені?

Кореневі канали — це щілиноподібні простори, розташовані всередині зуба, в них знаходяться важливі анатомічні структури — кровоносні і лімфатичні судини та нерви. Вони виконують живильну функцію, а також забезпечують чутливість зуба. При появі запального процесу в кореневому каналі людина відчуває сильний біль, який практично не видаляється звичайними медикаментами. У таких випадках потрібно эндодонтичне лікування зубів у стоматолога.

Чому уражаються кореневі канали? Як цьому запобігти? У чому суть їх лікування? Куди можна звернутися в Ірпені із сильним зубним болем? Йдемо по порядку.

Причини ураження кореневих каналів

Порожнина зуба складається з 2-х основних структур — пульпарної камери і кореневих каналів. Залежно від виду зуба, каналів може бути від 1 до 3 (або більше — у зубів мудрості). Кореневі канали в звичайному стані не пов'язані з зовнішнім середовищем, але при появі патології зубів і м'яких тканин навколо зуба, в них може потрапити бактеріальна інфекція. Ендодонтичне лікування зубів, в більшості випадків, єдиний метод боротьби з розвиваючимся запаленням.

Ураження кореневих каналів зустрічається в наступних випадках:

  • Глибокий карієс - інфекція проникає через отвір в емалі та дентині;
  • Періодонтит - запалення м'яких тканин навколо зуба, процес поширюється через корінь зуба і потрапляє в пульпу;
  • Пульпіт - гостре або хронічне запалення пульпи. Є ускладненням карієсу та інших патологій;
  • Травми зуба — побутові або внаслідок неправильного лікування у стоматолога.

Ендодонтичне лікування зубів

Ендодонтичне лікування зубів складається з декількох етапів. Спочатку стоматолог проводить огляд, зондування порожнини зуба, призначає рентген, щоб оцінити стадію і поширення запального процесу.

Якщо ендодонтичне лікування зубів проводиться вперше, доктор очищає канали, оцінює можливість зберегти нерв. При гострому пульпіті нерв видаляється, проводиться глибоке очищення пульпи і зубних каналів, обробка антисептиками. При гнійному запаленні проводяться навіть невеликі операції по розкриттю і дренуванню гнійників, псля чого стоматолог призначає антибіотики.

У період гострого запалення перший етап ендодонтичного лікування зубів закінчується установкою тимчасової пломби з ліками. Через певний час, стоматолог змінює пломбу на постійну (якщо це можливо).

Де лікують кореневі канали в Ірпені?

Ендодонтичне лікування зубів вимагає від фахівця глибоких знань анатомії порожнини рота, навичок роботи з сучасним ендодонтичним обладнанням, певного досвіду роботи зі складними випадками. В Ірпені отримати консультацію з приводу лікування кореневих каналів можна в стоматологічній клініці «My Smile». Клініка приймає пацієнтів як екстрено, так і в плановому порядку.

На поточний момент «My Smile» є стоматологією №1 в Ірпені як за рівнем фахівців, так і за технічним оснащенням. Записатися на прийом можна онлайн на сайті «My Smile», де також вказаний актуальний прайс і додаткова інформація про послуги.