Під Кропивницьким уже місяць не ліквідовують порив водогону

На магістральному водогоні поблизу Кропивницького місяць не ліквідовують порив.

Про це повідомляють Новини Кіровоградщини з посиланням на Суспільне.

Вода від місця пориву дійшла за два кілометри до мікрорайону Стара Балашівка, розповіла місцева жителька Любов Ножка.

Місце пориву розташоване на кукурудзяному полі, за межами міста. Вода звідти тече територією непрацюючої ферми до Старої Балашівки.

Кропивничанка Любов Ножка сказала, що вода тече близько місяця. З її слів, бачила, як приїжджали працівники водоканалу:

«Хтось, мабуть, їм повідомив. Та куди вони ходили, що вони дивились, я не знаю. Нічого не зробили. Вода, як бігла, так і біжить – провулками в річку. Це ж які втрати».

Тимчасовий виконувач обов’язків директора водоканалу Андрій Шепель розповів, що заявку про порив вони отримали 25 серпня. Не усували його, бо бракує людей. Бригада, яка обстежувала порив, з’ясувала, що вода витікає в полі, а не біля житлових будинків.

Аварія сталась на водогоні, якому 40 років. Зі слів Андрія Шепеля, водогін жодного разу капітально не ремонтували, бо для цього потрібно відключити від водопостачання майже пів міста. Це зможуть зробити, коли завершать заміну водогону на вулиці Вокзальній:

«Тарифи розраховані, відповідно до методики національної комісії регулювання тарифів. До 30% втрат води вже закладені в тариф».

Андрій Шепель додав, що 7 вересня аварійна бригада водоканалу провела на місці пориву підготовчі роботи. Усунути витік планують за два дні, до 10 вересня