В Одеській області заарештували рецидивіста з Кіровоградщини: вбив підприємця та пенсіонера

На Одещині затримали 36-річного жителя Кіровоградщини за підозрою у вбивстві пенсіонера з Подільського району та підприємця з Вінниччини.

Про це повідомляють Нoвини Кірoвoградщини з посиланням на пресслужбу ГУ Нацполіції Одеської області.

Слідчі поліції оголосили зловмиснику підозри за кількома статтями Кримінального кодексу України, а суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Чоловік неодноразово судимий за крадіжки та незаконне заволодіння автотранспортом. Наприкінці квітня він звільнився з місць позбавлення волі, розбив голову 55-річному вінничанину, коли супроводжував його у поїздці по товар. Зловмисник зізнався, що вони з підприємцем посварилися, хильнувши зайвого під час відпочинку біля річки. Покинувши вбитого у воді, він утік з місця злочину на його мікроавтобусі, наповненому майном.

Тіло чоловіка, якого розшукували правоохоронці Вінницької області як безвісти зниклого, знайшли наприкінці липня на березі річки Південний Буг у Подільському районі Одещини, а його Mercedes-Benz – в полі на території Кіровоградської області.

До будинку 83-річного пенсіонера з Любашівської ТГ житель Кіровоградщини прийшов, аби вкрасти гроші. Пенсіонер помітив чоловіка, але той задушив господаря та вдарив сокирою, забрав з домоволодіння 11 тисяч гривень й утік.

За скоєні вбивства та крадіжки чоловіку загрожує довічне позбавлення волі.