Які інструменти повинні бути в кожному домі

Одного лише бажання зробити якусь хатню роботу недостатньо. Для цього необхідно мати певні знання, матеріали та інструменти. Які саме? Як показує практика, у приватному секторі та на дачі може знадобитись будь-що. Адже інструмент допомагає у вирішенні не лише запланованих задач, але й таких, як поломка.

Звичайно, тримати вдома всі інструменти неможливо й не варто. Але є такі, що можуть знадобитись будь-коли. Які саме – читайте далі.

Викрутка

Виробники пропонують споживачам різні види інструменту, але найбільш ходовими в домашніх умовах є шліцьові та хрестоподібні викрутки. Вони можуть знадобитись під час встановлення розеток, вимикачів, збирання меблів, у випадку дрібного ремонту побутової техніки.

Оскільки інструмент має різні діаметри, бажано, щоби їх було декілька – маленького, середнього та великого розміру. Краще придбати набір або одну викрутку, доповнену змінними бітами.

Рулетка

Стрічка, виконана з тонкого металу, нагадує дуже довгу гнучку лінійку. За допомогою інструменту вимірюють розміри предметів, висоту відстань. Виріб має спеціальний пластиковий корпус, в який згортається автоматично, його максимальна довжина – 20 метрів. Але для домашніх робіт достатньо 5 або 10 м.

Плоскогубці

Інструмент стане в нагоді в разі потреби виконати різноманітні слюсарні роботи, ремонт електричної проводки, скручування дротів. Також за допомогою них можна перекусити провід, витягти цвях, закрутити у важкодоступних місцях гайку.

Купуючи плоскогубці, обов’язково слід звертати увагу на те, щоби їх ручки були виконані з матеріалу, який не проводить електрику.

Молоток

Незамінний інструмент, коли потрібно забити цвяхи або скоби, вирівняти лист металу та під час багатьох інших робіт. Молотки мають різні розміри та форми, а відповідно й призначення. Найбільш популярними серед господарів є слюсарний та столярний варіанти.

Інструмент слід купувати з якісного матеріалу. Щоби під час роботи молоток не вислизав з руки, рукоятка повинна бути зручною.

Набір ключів

Ключі для закручування болтів, гайок краще мати в комплекті різних розмірів. Вони бувають накидними, торцевими, ріжковими, розвідними та підходять для конкретних видів робіт. Краще обирати якісні варіанти, виконані з міцного матеріалу.

Ножівка

Інструмент може бути по дереву та по металу, різниться розмірами полотен та зубів. Моделі по металу загартовані більш міцним полотном, що дозволяє їм виконувати поставлені задачі та не деформуватись.

Сокира

Інструмент виконаний із якісного металу, має легку та зручну ручку. Робоча частина в ідеалі має кут заточки близько 20°. Лезо якісної сокири не розшаровується та не відколюється в процесі роботи.

Електроінструменти

Крім ручних, серед чоловіків Кропивницького, досить популярними в домашньому господарстві є електричні інструменти. Вони значно дорожчі, але допомагають ту саму роботу виконати набагато швидше й без зайвих зусиль. Найбільш популярними серед господарів є шуруповерти, дрилі, болгарки.

Звичайно, такий перелік не є повним. Тому кожен чоловік може додати до нього ще декілька інструментів, які використовує в повсякденні.