З 1 червня на дорогах Кіровоградщини обмежать рух великогабаритних вантажівок

На Кіровоградщині з 1 червня заборонять рух вантажівок державними дорогами.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили в Службі автодоріг області.

«Ці обмеження сезонні і стосуються руху великовагового транспорту у денну пору для збереження доріг загального користування, на яких встановлені відповідні заборонні дорожні знаки та інформаційні щити. Заборона стосується транспорту фактичною масою більше 24 тонн і навантаженням на вісь понад 7 тонн. Виняток становить великоваговий транспорт, який перевозить небезпечні та швидкопсувні вантажі, а також живих тварин і птицю, а також перевезення, які пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій», — зазначили у Службі.

Обмеження руху запроваджується при температурних показниках повітря вище +28 градусів за Цельсієм. Водії мають декілька варіантів для того, щоб перечекати спеку.

«Водії можуть перечекати спекотний період на майданчиках для тимчасової стоянки транспортних засобів в смугах відведення автомобільних доріг та біля об’єктів дорожнього сервісу, а також відшукати місце відстою вздовж державних доріг можна за вказівниками або скористатися нашою Google-мапою. Крім цього, можна користуватися TIR-паркінгом. Мапа їхнього розташування за посиланням», — додали у Службі автодоріг.

У САД зазначають, згідно з чинним законодавством, дотримання водіями вантажних засобів сезонних обмежень та вагових параметрів перевіряють територіальні підрозділи Укртрансбезпеки та обласні підрозділи Національної поліції України.