У Кропивницькому оштрафували нелегального перевізника

Водія, який перевозив пасажирів без ліцензії у Кропивницькому, оштрафували на 1700 гривень.

Про це розповів інспектор управління Укртрансбезпеки в Кіровоградській області Олександр Шуть, інформують Новини Кіровоградщини.

Працівники Укртрансбезпеки та поліцейські перевіряли тих, хто виконує міжобласні рейси.

Інспектор попросив показати ліцензію на перевезення пасажирів водія автобуса з табличкою «Київ», припаркованого біля центрального входу в дендропарк у Кропивницькому. Водій Олександр називати своє прізвище відмовився. Сказав, що має всі необхідні документи для перевезення пасажирів.

Інспектор пояснив, що водій може відвезти пасажирів, але повинен сплатити штраф:

«У водія має бути договір із замовником транспортних послуг. Він надає право на перевезення пасажирів на разовій основі. Його на багато разів не видають. Сума штрафу – 1700 гривень».

За словами інспектора, пасажири, які користуються такими послугами, не застраховані від нещасних випадків, а перевізники, у яких немає ліцензії, не платять податки:

«У випадку аварії, ніхто не несе відповідальності. Страждають від цього перевізники, які займаються пасажирськими перевезеннями на регулярній основі».

За шість годин працівники Укртрансбезпеки і поліції перевірили шість автобусів. Ліцензії на перевезення пасажирів не було у двох.