Депутати зробили важливу справу, проголосувавши за дофінансування будівництва відділень екстреної меддопомоги, — Андрій Назаренко

Голова облдержадміністрації Андрій Назаренко подякував депутатам обласної ради за підтримку рішення про дофінансування будівництва відділень екстреної медичної допомоги в лікарнях Кіровоградщини.

«Дякую депутатам обласної ради, які сьогодні підтримали рішення про дофінансування будівництва приймальних відділень. Ви зробили дійсно важливу справу!» – сказав очільник Кіровоградщини.

Він підкреслив, що нові приймальні відділення держава оснастить цифровими рентгенами, апаратами УЗД і МРТ або КТ-апаратами.

«Нові відділення – це сучасні об’єкти екстреної меддопомоги. А з новою технікою вони відповідатимуть європейським стандартам. Якщо, наприклад, швидка привезе пацієнта після ДТП із політравмами, медики зможуть на місці надати необхідну допомогу! А ми всі знаємо, у критичних, ургентних ситуаціях рахунок іде на хвилини. Разом із державою за підтримки обласної ради даємо лікарям додатковий ресурс рятувати життя, а людям – шанс на той самий порятунок», – наголосив Андрій Назаренко.

Голова облдержадміністрації додав: будівництво планують завершити за кілька місяців.