Підозрюваний у хабарництві посадовець Держпраці Кіровоградщини сидітиме під домашнім арештом

Підозрюваний у хабарництві працівник обласного управління Держпраці Олександр Чернявський перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом до 24 січня.

Про це повідомляють Новини Кіровоградщини з посиланням на Суспільне.

Таким чином Кропивницький апеляційний суд залишив без змін рішення Ленінського районного суду Кропивницького від 25 листопада про обрання такого запобіжного заходу затриманому.

Апеляційну скаргу подавала прокуратура області. Прокурор Сергій Ожог вважає – під домашнім арештом підозрюваний може впливати на свідків:

«Суд першої інстанції не врахував суворість покарання та ризики, які передбачені статтею 177 Кримінально-процесуального кодексу України, а лише враховані позитивні характеристики підозрюваного».

Захисник підозрюваного Андрій Бірюков просив суд врахувати серцеві захворювання свого клієнта і стан здоров’я батька. Адвокат не вважає підзахисного суб'єктом цього злочину:

«Тому що він був головою комісії і його рішення не є одноособовим. По-друге, відсутні будь-які ознаки вимагання. По-третє, під час обшуку у затриманого нічого не виявили, гроші були знайдені на даху машини, як вони там опинились – вже буде з’ясовувати слідство».

«Апеляційну скаргу прокурора залишити без задоволення», – зачитала ухвалу суддя Людмила Ткаченко.

Андрій Бірюков сказав, що ухвала апеляційного суду не підлягає оскарженню, Олександр Чернявський спілкуватися з журналістами відмовився.

Якщо провину підозрюваного доведуть, йому загрожує позбавлення волі від п’яти до десяти років.