На Кіровоградщині кількість ЦНАПів має зрости щонайменше до 59

В перспективі на Кіровоградщині функціонуватимуть щонайменше 59 Центрів надання адміністративних послуг, зараз їх 26.

Про це повідомила на нараді в облдержадміністрації директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості Ніна Рахуба, йдеться на сайті Кіровоградської ОДА.

Вона зазначила, що після завершення другого етапу реформи системи надання адміністративних послуг, ЦНАПи мають бути створені у всіх населених пунктах – центрах об’єднаних територіальних громад, а також в інших населених пунктах, з урахуванням того, що доступність населення до ЦНАПів має складати не більше 30 хвилин по автодорогах із твердим покриттям.

На сьогодні 11 органів місцевого самоврядування Кіровоградщини (Бобринецька, Помічнянська, Приютівська, Новопразька, Соколівська, Дмитрівська, Тишківська об’єднані територіальні громади, Олександрійська та Світловодська міські ради, Голованівська селищна та Аджамська сільська ради) є учасниками міжнародної програми «U-LEAD з Європою», що ставить за мету покращення якості надання адмінпослуг для населення і спільно фінансується Європейським Союзом та низкою країн, які входять до його складу.

В рамках цієї програми персонал Центрів надання адміністративних послуг Соколівської об’єднаної територіальної громади та міста Світловодська пройшов навчання. ЦНАП Соколівської ОТГ також облаштовано трьома додатковими робочими місцями, створено віддалене робоче місце у селі Карлівці, що входить до складу об’єднаної громади.

Триває реалізація проєктів зі створення Центрів надання адміністративних послуг в Аджамській сільській раді Кропивницького району (планується створення 8 робочих місць в ЦНАПі та 3 віддалені), у Дмитрівській сільській ОТГ Знам’янського району (7 робочих місць + 1 віддалене), Помічнянській міській ОТГ Добровеличківського району (12 робочих місць), Приютівській сільській ОТГ Олександрійського району (8 робочих місць + 1 віддалене), Бобринецькій міській ОТГ (8 робочих місць).

Загалом буде облаштовано 48 нових робочих місць. Всі новостворені ЦНАПи мають розпочати функціонування до кінця 2020 року.

Ніна Рахуба також повідомила, що Центр надання адміністративних послуг в Олександрії, у рамках міжнародної програми «U-LEAD з Європою», отримає інституційну допомогу (у формі навчання персоналу, підготовки додаткових нормативно-правових актів, створення 4 додаткових, обладнаних оргтехнікою та меблями, робочих місць).

На завершальній стадії реалізація проєкту «Прозорий офіс» у місті Кропивницькому. Площа оновленого ЦНАПу складе понад 5700 квадратних метрів, тут планується надавати населенню 289 адміністративних послуг, у тому числі послуги соціального характеру. За інформацією міської влади, введення в дію «Прозорого офісу» заплановано до 1 липня нинішнього року.