У Новоукраїнці відкрили інклюзивно-ресурсний центр

У Новоукраїнці розпочав роботу проєкт «Інклюзивно-ресурсний центр» у рамках стратегічних пріоритетів програми «DOBRE».

Відкриття відбулось під час робочого візиту голови Кіровоградської ОДА Андрія Балоня в Новоукраїнський район, повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

«Візит у Новоукраїнську ОТГ одразу дав відчути, наскільки люди тут піклуються один про одного. Це один із успішних прикладів роботи в напрямі децентралізації. Не всі громади мають честь переймати світовий досвід. Тож особливо приємно, що партнери з програми «DOBRE» допомагають нашій області ефективніше розвиватись», – відзначив Андрій Балонь.

Метою створення інклюзивно-ресурсного центру є надання якісної психологічно-педагогічної допомоги дітям із особливими освітніми потребами. Паралельно методичну допомогу й консультацію фахівців мають можливості отримати батьки.

Як відзначив керівник програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» Беррі Джозеф Рід, проєкт вдалося реалізувати, оскільки мешканці Новоукраїнської ОТГ точно знали, до чого саме вони прагнуть. Коли громадяни мають можливість втілювати в життя власні задуми та плани, це свідчить про ефективність громади.

Створення інклюзивно-ресурсного центру забезпечує надання рівного доступу до освітніх послуг дітям із проблемами опорно-рухового апарату.

За період реалізації проєкту за кошти місцевого бюджету було відремонтовано приміщення; облаштовано туалетну кімнату з урахуванням потреб дітей, які мають проблеми опорно-рухового апарату; встановлено спеціальний підйомник із першого на другий поверх; замінено вхідні двері та вікна; частково забезпечено центр меблями та технікою. За кошти програми «DOBRE» в закладі з'явився спеціальний похилий ліфт та нове обладнання.

«Це не перший проєкт, який вдалося реалізувати Новоукраїнській громаді. Щира подяка обласній владі за надання субвенцій для розвитку інклюзивної сфери. У планах – будівництво парку в центральній частині міста», – резюмував Новоукраїнський міський голова Олександр Корінний.