У Петрівській колонії викрили завербованих в’язнів

На Кіровоградщині з початку цього року оперативники обласного управління СБУ встановили чотирьох завербованих в’язнів, які відбували покарання в колоніях Донецької та Луганської областей та були етаповані до Петрівської колонії.

Про це Новини Кіровоградщини повідомила прес-служба СБУ в області.

Завербовані мали здійснювати пошук осіб серед засуджених, які підтримують ідеї сепаратизму та створення терористичних організацій «ДНЛ» та «ЛНР» для подальшого їх залучення до проведення на території регіону диверсійної діяльності.

Також виявили факт використання засудженого для сприяння діяльності незаконних збройних формувань. Зокрема, жителя Дніпропетровщини, який у 2014 році відбував покарання на території Донецької області, залучили до робіт на одному з блокпостів терористичного угруповання «Бєзлєра».

Враховуючи те, що громадяни України добровільно повідомили правоохоронцям про факт вербування та не виконували злочинного завдання ворожих спецслужб, ув'язнених звільненими від кримінальної відповідальності за ч.2 ст. 258-3 та ч.2 ст.111 Кримінального кодексу України.