У Кропивницькому камери спостереження встановлять у всіх школах, садках та медзакладах

У міській раді Кропивницького відбулося засідання робочої групи з реалізації організаційно – технічних заходів щодо створення системи відеоспостереження та відео контролю на території обласного центру.

Про це повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

У місті вже встановлено 81 камеру відеоспостереження. Це: оглядові камери та камери з розпізнаванням номерного знаку авто. Електронними пристроями спостереження обладнані також всі комунальні автобуси та тролейбуси а в кабінах водія комунального транспорту встановлені тривожні кнопки.

Але на цьому міська влада спинятись не збирається. Заступник міського голови Олександр Мосін переконаний, що сьогодні важливо спільно з представниками правоохоронних органів визначити місця масового скупчення людей, де першочергово необхідно встановлювати камери відеоспостереження.

Під відеонагляд планується взяти і обладнати освітні, медичні та соціальні заклади міста.

— У нас 43 школи, 39 садочків, 24 медичні заклади. – зауважив Олександр Мосін. – Потрібно пропрацювати і продумати, як встановити на їх територіях камери відеоспостереження. Адже це, найперше, буде спрямовано на підвищення рівня безпеки наших дітей, а, по-друге, є ефективною можливістю зберегти від крадіжок комунальне майно.