Завтра на вулиці Кропивницького мають виїхати нові тролейбуси з автономним ходом

Нові комунальні тролейбуси з автономним ходом мають найближчим часом вийти на маршрути і обслуговувати пасажирів у Кропивницькому.

Таке завдання поставив міський голова Андрій Райкович, повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

— Сучасні тролейбуси закуплені за бюджетні кошти і мають працювати для людей, — наголосив очільник міста. – Але перед випуском комунального транспорту на лінію, необхідно ретельно перевірити і належно підготувати дорожнє полотно за маршрутом руху тролейбусів, особливо по вулицях Яновського, Кропивницького та Шевченка. Поки що тролейбуси повертатимуть по вулиці Великій Пермській, але ми обов’язково прокладемо дорогу по вулиці Кропивницького аж до вулиці Полтавської. Держава допоможе місту збудувати цю магістраль і звичайно, труднощів під час реалізації цього проекту додасть передача земельних ділянок приватним особам вздовж цієї такої важливої для міста транспортної розв’язки.

За попередньої інформацією від заступника міського голови Олександра Вергуна, тролейбуси з автономним ходом розпочнуть свою роботу вулицями Кропивницького від середи, 27 лютого.

Тестовий маpшpут новітнього для Кропивницького транспорту з’єднає 101-мікрорайон із залізничним вокзалом і пролягатиме через автостанцію №2, по вулицях Яновського, Садовій, Великій Пеpмській, пpоспектом Винниченка та вулицею Вокзальною. На ліній працюватимуть чотири тролейбусі, ще один буде у резерві.

Ділянку по вулицях Яновського, Садовій, Великій Пеpмській тролейбуси долатимуть на акумуляторному ходу. Максимальна відстань, яку вони можуть проїхати без під’єднання до контактної мережі складає близько 20 кілометрів. Транспортні засоби можуть перевозити 106 пасажирів, при 24 місцях для сидіння, та пристосовані для обслуговування людей з інвалідністю.

Після тестових поїздок, вpаховуючи зауваження та пpопозиції від жителів міста, схема руху тролейбусів з автономним ходом може бути доопрацьована, звернув увагу Олександр Вергун.