У Кропивницькому відкрили другий інклюзивно — ресурсний центр (ФОТО)

Сьогодні, 03 грудня, у Кропивницькому на базі загальноосвітньої школи № 29 презентували Інклюзивно-ресурсний центр №2.

Про це повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

В урочистому відкритті закладу взяли участь міський голова Андрій Райкович та начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко.

На відкриття Центру завітали дітки з особливими освітніми потребами разом з батьками, педагоги та керівники спеціальних шкіл та ІРЦ міста.

Другий за рахунком у Кропивницькому інклюзивно-ресурсний центр відкрито за ініціативи міського голови Андрія Райковича в рамках підписання Меморандуму про долучення області до Всеукраїнського проекту Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації». Основними завданнями ІРЦ залишаються комплексна оцінка дітей з особливими освітніми потребами, розробка рекомендацій щодо програми навчання та надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям. На ремонт та оснащення приміщення інклюзивно-ресурсного центру з міського бюджету було виділено близько 1,5 мільйони гривень, а від держави надійшло на закупівлю обладнання ще 115 тисяч гривень.

За словами Лариси Костенко, відкриття центру стало визначною подією для всіх освітян міста, адже це важливий крок у формуванні сучасної системи фахового супроводу дітей з особливими освітніми потребами протягом періоду навчання. В інклюзивно-ресурсному центрі такі дітки відчуватимуть необхідну підтримку і опору, здобуватимуть нові навички і знання, особливо, якщо поруч небайдужі люди і однодумці.

Після урочистої частини діти розійшлись по класах, а гості закладу та батьки ознайомилися із інформаційно-ресурсним центром під час організованої екскурсії.