На Кіровоградщині паспортизували більше половини сміттєзвалищ

За результатами інвентаризації, в області встановлено 405 сміттєзвалищ, з яких паспортизовано та включено до обласного реєстру місць видалення відходів 251 звалищ побутових відходів (61,9 % від їх загальної кількості).

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Найменший відсоток паспортизованих місць видалення твердих побутових відходів спостерігається у Знам’янському (7,7%), Петрівському (13,3%), Благовіщенському (27,8%), Новоархангельському (33,3%) та Новомиргородському ( 38,1%) районах. Більший відсоток паспортизації відходів у Компанівському (70,6%), Новгородківському (76,92%), Долинському (80,0%), Бобринецькому (82,76 %), та Голованівському (85,71%) районах.

За словами директора департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Олександра Ковтунова, із року в рік спостерігається позитивна динаміка в даному питанні. На даний час стовідсоткову паспортизацію місць видалення відходів досягнуто у містах Кропивницький, Знам’янка, Олександрія, Світловодськ, а також у Гайворонському та Новоукраїнському районах.

Власниками звалищ твердих побутових відходів Добровеличківського, Знам’янського, Новоархангельского та Новомиргородський районів не надано щорічних змін до жодного паспорту місць видалення відходів.

Як зазначив Олександр Ковтунов, щорічні зміни до таких паспортів необхідно надати всім власникам місць видалення відходів, паспорти яких включені до обласного реєстру місць видалення відходів до 01 січня 2018 року.