З Кіровоградщини на військову службу планують призвати 710 осіб

На Кіровоградщині стартував осінній призов юнаків на строкову військову службу.

З Кіровоградської області планується призвати 710 осіб, про це Новини Кіровоградщини повідомили в обласному військовому комісаріаті.

З них 260 у Збройні Сили, 370 у Національну гвардію, 60 у Державну спеціальну службу транспорту та 20 у Державну прикордонну службу.

Протягом жовтня-грудня цього року відповідно до Указу Президента України №274 в Україні будуть проводитись заходи осіннього призову громадян на строкову військову службу, зокрема

На строкову військову службу будуть призиватимуться придатні за станом здоров'я громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Відповідно до законодавства України, з початком призову, у разі якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов’язані в десятиденний строк з’явитися до військових комісаріатів за місцем реєстрації або проживання.