Керівники області обговорили дотримання вимог Закону України «Про публічні закупівлі»

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Світлани Лобанової відбулася нарада з обговорення питання щодо стану та основних завдань з дотримання вимог Закону України «Про публічні закупівлі».

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

У засіданні взяли участь: керівники структурних підрозділів та апарату облдержадміністрації, представники райдержадміністрацій, міськвиконкомів, об'єднаних територіальних громад (в режимі он-лайн).

Директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Ніна Рахуба поінформувала учасників наради про стан використання електронної системи «ProZorro» під час здійснення закупівель товарів, робіт та послуг.

Директор департаменту акцентувала увагу на порядку здійснення закупівель відповідно до чинного законодавства та наказу ДП «Зовніштоввидав» від 13 квітня 2016 року №35. Окремо проаналізовано стан організації проведених закупівель у поточному році.

Про використання електронної системи «ProZorro» під час здійснення закупівель у галузевому розрізі, зокрема, у галузі освіти поінформував начальник управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Таборанський, заступник директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Віталій Юхименко. Було заслухано інформації заступник голови Добровеличківської РДА
Василя Ткаченка, першого заступника голови Новоархангельської РДА Тетяни Скрипки та заступника голови Олександрівської РДА Анатолія Каражбея.

Світлана Лобанова акцентувала увагу учасників наради на необхідності здійснення закупівель товарів, робіт та послуг відповідно до норм чинного законодавства у сфері публічних закупівель.

За результатами наради надані відповідні протокольні доручення. Також заплановано провести навчання для розпорядників та одержувачів бюджетних коштів області.