В Олександрії подорожчали послуги бібліотек

Запис у міську бібліотеку для олександрійців коштуватиме з 1 вересня 7 гривень.

До цього діяв тариф 5 гривень, пишуть «Олександрійські новини».

У тексті рішення виконкому яким затверджено 2 серпня тарифи на платні послуги для населення в Олександрійській міській централізованій бібліотечній системі, ця послуга називається «послугою з оформлення (комплектування) реєстраційно-облікових документів користувачів бібліотек (квитків, формулярів, тощо)». Для пільгових категорій діє знижка — 5 грн (раніше — 3 грн.).

Найдорожчою послугою бібліотек є «надання послуг з організації та проведення культурно-масових заходів, свят конференції, конкурсів та інших заходів». Вартість цієї послуги тепер становитиме 500 гривень за 1 годину. До цього діяв тариф 250 гривень.

Бібліотеки також вказали термін «ціна договірна» щодо копіювання сторінок документів з бібліотечних фондів та формування бібліографічних списиків і експонування рекламних матеріалів у приміщення або на сайтах бібліотек.

Як зазначено у тексті рішення, надання послуги користування комп’ютером з використанням мережі інтернет для користувача є безкоштовним протягом однієї години. Якщо ж понад встановлену норму, тоді ціна послуги складає 6 гривень.

Попередні тарифи діяли з 2016 року і чинні до 1 вересня 2018 року.