В обласному центрі право підняти Державний Прапор України надали легендарному кіборгу та волонтерці (ФОТО)

????????????????????????????????????

Сьогодні сотні жителів обласного центру прийшли до пам’ятника Тарасу Шевченку, щоб відзначити День Державного Прапора України.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Серед них – представники громадськості, учнівська та студентська молодь, військовослужбовці, духовенство, керівництво області та міста.

Право підняти Державний Прапор України сьогодні було надано тим, хто зробив значний внесок у захисті незалежності і територіальної цілісності України – Народному Герою України, легендарному кіборгу Вадиму Довгоруку та волонтерці, володарці відзнаки Президента України «За гуманітарну участь у антитерористичній операції» керівнику громадської організації «Громадська варта» – Вікторії Касьяновій.

Голова обласного осередку всеукраїнського об’єднання ветеранів Віктор Тріщенко розповів присутнім, як у 1991-му році саме біля пам’ятника Тарасу Шевченку він зі своїми однодумцями вперше піднімав жовто-блакитний прапор України.

Перед учасниками урочистого зібрання також виступили історик і громадський діяч Юрій Митрофаненко, учасник антитерористичної операції на Сході України, який зі своїми бойовими побратимами встановив Прапор України на визволених від терористів територіях – передмісті Горлівки та міста Дзержинська Донецької області – Олександр Чаповський та 11-разова чемпіонка Європи, 7-разова чемпіонка світу, заслужений майстер спорту України з плавання, кавалер ордена княгині Ольги ІІ та ІІІ ступеня – Ольга Свідерська.

На свято Державного Прапора завітали ровесники незалежної України – Ірина Зубків (Пухир) та Олександр Бєляк. З цієї нагоди голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко вручив їм пам’ятні подарунки.

На завершення урочистостей пролунав духовний гімн України «Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни».