«Мистецькі фантазії Володимира Кір’янова» презентували у Кіровограді (ФОТО)

Сьогодні, 15 серпня, в обласному художньому музеї відкрито виставку творів «Мистецькі фантазії Володимира Кир’янова» до річниці смерті художника.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили організатори заходу.

Виставка «Мистецькі фантазій Володимира Кир’янова» наглядно ілюструє масштаб  таланту художника, його специфічне філософське світобачення, іскрометний гумор, сатиричність та гротескність створеного ним дивовижного мистецького світу, який так і залишився для багатьох загадкою.

В експозиції представлено 43 графічних твори, 8 з яких — то безцінна складова фондового зібрання обласного художнього музею. Живописний блок складають 13 картин, автори яких – дружина та діти митця. Любов Григорівна Кир’янова презентувала 7 робіт, що являють собою чудовий зразок високопрофесійного реалістичного мистецтва. Творчість доньки Марини представлена 5-ю картинами, які дають уявлення про творче «Я» художниці, що так рано відійшла у Вічність. Ще одна робота надана сином Володимира Васильовича – Олександром.

Частину експозиції складає цікавий інформаційно-ілюстративний матеріал, зокрема – чисельні фото, які доповнюють уявлення про Володимира Кир’янова, як людину і митця, та віддзеркалюють сторінки його життєвого та творчого шляху.