У Малій Висці хочуть увічнити пам'ять видатного митця

????????????????????????????????????

До голови облдержадміністрації під час особистого прийому звернулася директор Кіровоградського обласного художнього музею Тетяна Ткаченко з низкою ініціатив щодо увічнення в районі пам'яті видатного художника Петра Оссовського.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Митець народився в Малій Висці і неодноразово бував на своїй малій батьківщині в останні роки життя, зустрічався із земляками, дарував картини та їх репродукції. Зокрема, Тетяна Ткаченко запропонувала втілити в життя ініціативу самого художника зі створення музею видатних особистостей Малої Виски на базі історичного маєтку. Мова йшла і про впорядкування пам’ятного знаку – хреста, який встановив Петро Оссовський, перейменування вулиці на честь видатного земляка, встановлення меморіальної дошки на будинку, де він проживав, демонстрації в місцевому музеї та в інших закладах і установах його картин.

Сергій Кузьменко подякував Тетяні Ткаченко за активну позицію та зазначив, що сприятиме втіленню в життя запропонованих ініціатив. Керівник ОДА зауважив, що цю роботу варто розпочати з перейменування топонімічних об’єктів Малої Виски на честь видатного художника-земляка та створення відповідного залу в музеї історії району. Департамент культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації разом з органами місцевого самоврядування розглянуть можливості щодо реалізації інших ініціатив із пропагування творчості Петра Осовського на його батьківщині.

Важливо, що ідеї директора обласного художнього музею підтримує і голова Маловисківської міської ОТГ Юрій Гульдас.