В обласному центрі з двома перевізниками розірвуть угоди

В обласному центрі з двома перевізниками розірвуть угоди на перевезення пасажирів через відсутність у маршрутках GPS-трекерів.

Про це Новини Кіровоградщини повідомила прес-служба міськради.

За інформацією начальника управління розвитку транспорту та зв’язку міськради Олександра Вергуна, систему GPS у маршрутках, відповідно до додаткової угоди про граничну вартість перевезення на рівні 4,5 гривень, повинні були встановити усі дев’ять підприємств-перевізників. На сьогодні п’ять підприємств (ПП “УкрАвтоІнвест”, КТ “Автолегіон – Варванської Ю. В.”, ПП “Паритет Сервіс”, ПП “Автобаз Кіровоград” та КП “Електротранс”) облаштували свої машини GPS-навігаторами. ПП “Олікс” та ФОП Кобченко надали управлінню розвитку транспорту та зв’язку гарантійні листи, які підтверджують виконання підприємствами зобов'язань щодо запровадження системи GPS і наразі вони перебувають у процесі встановлення обладнання.

Олександр Вергун розповів, що перевізники ФОП Баркар, який обслуговує 274-й маршрут, та ТОВ “Кіровоград – Євро-Транс”, що працює на маршруті № 130 в режимі маршрутного таксі, взагалі не надали жодної інформації.

— Спеціалісти управляння підготовили пакет документів про розірвання в односторонньому порядку додаткової угоди, за якою при встановленні граничної вартості перевезення пасажирів 4,5 гривень, перевізник зобов’язується обладнати свої автобуси системою GPS, — відзначив Олександр Вергун. — По двом підприємствам додаткові угоди про розірвання уже розроблені. Після уточнення певних юридичних моментів документи будуть направлені на підприємства.